Visko Yastık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Visko Yastık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Visco Yastık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Güne ağrı, tutulma ve sızlamalar ile mi başlıyorsunuz? İhtiyaç duyduğunuz tüm desteği ve rahatlığı sağlayacak doğru yastık seçimiyle daha enerjik ve mutlu uyanabilirsiniz. Unutmayınız ki, yanlış bir seçim ile hem uyku hem de uyanma periyodu sizin için zorlaşabilir. Doğru yastığı seçmek için yatağınızı tanımanız gerekiyor. Yastık seçiminiz, kullandığınız yatağın sertliğine veya yumuşaklığına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin kullandığınız yatak sertse, normalde seçmeniz gereken yastık yüksekliğinden bir miktar daha yüksek yastıkları tercih edilebilirsiniz. Yataklardaki sertlik seviyesi arttıkça, omzun gömülme yüzdesi azalacaktır. Bu nedenle boynumuz daha aşağıda kalır. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan ve tüm ürünlerini üst düzey kalitedeki %100 visco malzemesinden üreten Ergofoam ürünleri içerisinde birbirinden farklı modeller mevcuttur. Bu ürünlerin özellikleri gibi ölçüleri de farklılık göstermektedir. Bu noktada mutlaka ölçüler konusunda da ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Pek çok farklı model arasından size ve kullanacağınız duruma en uygun yastığı seçebilirsiniz. Visco yastık alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus, malzemesinin gerçek visco sünger olmasıdır. Ayrıca yastıklarda nefes alabilen ve toz geçirmez, antibakteriyel iç ve dış kılıfların bulunması da kolay ve hijyenik temizlik açısından dikkat etmeniz gereken önemli noktalar arasında yer almaktadır. Ayrıca Kloroflorokarbon gazlarının üretimde yer almaması da sağlığınız için önemlidir.
Uyku Pozisyonu: Uyku pozisyonunuz, yastık seçiminin belirleyici bir faktörüdür. Her uyku pozisyonu farklı bir boyun ve omurga desteği gerektirir. Eğer sırt üstü uyuyorsanız, boyun omurganızın doğru hizalanması için daha düşük bir yastık tercih etmelisiniz. Yan yatıyorsanız, baş ve boynunuzu hizalamak için daha yüksek bir yastık kullanmak faydalı olacaktır. Mide üstü uyuyorsanız, daha ince bir yastık veya hatta yastıksız uyumak omurga sağlığı açısından daha iyi olabilir.
Yastık Yüksekliği ve Sertliği: Yastık yüksekliği ve sertliği, uyku konforunu etkileyen önemli faktörlerdir. Yastığın yüksekliği, başınızın ve boyun omurganızın doğru hizalanmasını sağlamalıdır. Yastığın sertliği kişisel tercihlere göre değişebilir. Ancak, çok sert bir yastık boyun ve omurga ağrılarına neden olabilirken, çok yumuşak bir yastık da yeterli destek sağlamayabilir.
Malzeme Türü: Yastıklar farklı malzemelerden üretilebilir. Pamuk, yün, lateks, hafıza köpüğü (viscoelastik), jelle doldurulmuş gibi çeşitli malzemeler tercih edilebilir. Pamuk ve yün doğal ve nefes alabilir malzemelerdir. Lateks yastıklar daha sert ve dayanıklıdır. Hafıza köpüğü yastıklar vücut sıcaklığına duyarlıdır ve şeklini vücuda göre ayarlar.
Boyut: Yastığın boyutu da önemlidir. Yastığın boyutu yatak boyutuna uyumlu olmalıdır. Standart boyutlar dışında queen veya king boyutları da mevcuttur. Yatağınızın büyüklüğüne ve yatma alışkanlıklarınıza göre doğru boyutu seçmek önemlidir.
Isı ve Nefes Alabilirlik: Yastığın malzemesi, ısının tutulması ve nefes alabilirlik gibi faktörleri etkiler. Isıya duyarlı yastıklar, vücut ısısına göre şekil alırken, diğer malzemelerin ısısı daha sabit olabilir. Nefes alabilir malzemeler, terlemeyi azaltabilir ve daha rahat bir uyku deneyimi sunabilir.
Alerji Durumu: 
Eğer allerji problemleriniz varsa veya hassas bir cilde sahipseniz, hipoalerjenik yastıkları tercih etmek önemlidir. Bu yastıklar, alerjenlere karşı daha dirençli ve uyku sırasında daha sağlıklı bir ortam sunabilir.
Hareket İletkenliği: er yatağı paylaşıyorsanız, yastığın hareketi diğer kişiyi etkilememelidir. Hareketleri iyi izole eden bir yastık seçmek, daha rahat bir uyku deneyimi sağlar.
Yastık Kılıfı: Yastığın kılıfı yastığın temizliği ve korunması açısından önemlidir. Anti-alerjenik veya su geçirmez kılıflar, yastığın ömrünü uzatır ve temizliğini kolaylaştırır.

Etiketler: ortopedikyastik,viscoyastik,jelliyastik
Ağustos 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR